nallesresalogo2014C

Så hjälper vi

Vi är i dagsläget den enda organisationen som ser till hela familjens behov och önskemål. Det är ju inte bara barnet som drabbas, hela familjen kan behöva stöttning eller bara ett avbrott från en vardag som kan vara ganska tuff.

Det sjuka barnet
Hos oss kan du ansöka om en så kallad Nalleresa. En av våra nallar "reser" då till barnet och tillsammans gör de något roligt; Det kan till exempel handla om att gå på cirkus, träffa en idol eller åka på en lång weekend med hela familjen.

Syskonstöd
När ett barn blir svårt sjukt och det finns syskon med i bilden så drabbas de ofta hårt. Syskonet kan känna sig utanför, känna skuld och kanske till och med avundsjuka på det sjuka syskonet som får all uppmärksamhet. Vi kan stötta ett syskon genom att till exempel ge läxhjälp, gå på bio, fika, bada eller bara prata.

Föräldrar eller andra anhöriga
Nalles Resa kan även skicka i väg trötta, slutkörda föräldrar för ett välbehövligt avbrott. Ni kanske vill gå ut och äta en bit på en restaurang, åka på SPA eller på en kortare weekendresa eller kanske göra något annat som ni längtar efter.

Viktig att veta:
Primärt vänder vi oss till barn och ungdomar med cancer i olika former, hjärtsjukdomar samt hjärnsjukdomar. Dock skall det tilläggas att även andra allvarliga sjukdomar tillmötesgås. Åldersmässigt är en övre gräns satt till 18 år.Välkommen med din ansökan!

ANSÖK (öppnar snart)