nallesresalogo2014C

Vi smygstartar lite

I Skogås strax utanför Stockholm bor en flicka som heter Isabelle. Hon fick en lillebror som föddes med ett allvarligt hjärtfel, Isabelle har fått stå tillbaka mycket. Så här berättar hennes mamma Maria.
Deniz föddes med ett allvarligt hjärtfel och analatresi. Han flögs ner till Lund där han opererade både hjärta och tarmarna. I 40 dagar låg vi på sjukhus innan vi äntligen fick komma hem. Isabelle var så glad att lillebror var hemma. Men tyvärr en dag när Deniz var ca 3 månader kollapsade han hemma i köket. Isabelle var hemma och såg hur jag gjorde hjärtoch lungräddning och när han fördes till sjukhus igen.

Han fick flyga ner till Lund för ytterligare en hjärtoperation. Dagen efter operationen kollapsar Deniz igen, denna gång med katastrofalla följder. Han fick syrebrist till hjärnan i 15 minuter, på bara 15 minuter ändrades livet för alltid. Vi fick palliativ vård för Deniz, ingen trodde han skulle klara sig, men sakta blev han starkare. Han överlevde men med stora hjärnskador. Han är som ett spädbarn och behöver hjälp med allt. Han ser inte, han kan inte sitta själv, inte prata. Under den här tiden blir jag gravid igen, men får ett sent missfall. Vilket gör Isabelle jätte ledsen. Nästan 1 år senare kommer lillasyster Selma till familjen, Isabelle blir jätte glad, men som alla småsyskon tar d upp mycket tid med mamma och pappa.
Deniz är 3 år idag, han tar mycket tid och plats i familjen. Vi lever ganska isolerat, pga infektionsrisken, sjukfrånvaro hos assistenter och att orken inte finns. Så Isabelles kompiskontaker har tyvärr blivit lidande. Åh, det gör så ont att skriva det.
Jag skulle så gärna vilja stötta Isabelle, uppmärksamma henne 1 dag, tillsammans med en kompis. Att det kretsar runt henne för 1 dag.
Självklart ordnar vi något och inte bara för Isabelle utan även för föräldrarna.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter