nallesresalogo2014C

Mamma Sara's helg

Hej! 
Tack för denna helg med Nalles resa, en helg för mig som mamma som nästan aldrig får egen tid. Jag är ensamstående med 2 barn. ena är Freja då som är handikappad, flera olika fel. Det var inte genetiskt utan en slump att hon just blev sjuk. Det finns 2 st i Sverige som  har denna sjukdom, så ovanlig är den. Sjukdomen heter campomel dysplasi. Det har inte funnits så mycket att läsa om den, ingen visste hur det skulle bli för henne under åren framöver...så det var bara att vänta och göra det bästa av det. För mig har det varit viktigast att hon mår bra....sen att hon får bra vård och människor som gillar henne, att vara med henne. Att ha bra assistenter till henne. Jag har haft några pärlor/änglar som har funnits hos oss under åren, hon är nu 13 år. Utan de vet jag inte om jag klarat mig med detta liv. Livet vänds upp och ner och man är inte sig själv på flera år. Mina föräldrar ska ju ha ett stort tack att de alltid har funnits där, de är fantastiska och finns alltid vid min sida. Både i motgång men även i glädjen. 

Att få barn med handikapp ändras ens liv totalt, mest till det sämre men såklart man älskar sitt barn och haft jätte bra stunder ihop. 
Freja som hon heter är en glad person, det har underlättat allt, så är tacksam för det. Blev så glad när jag fick höra att jag skulle få en helg själv i Stockholm, fick ta med mig en vän. 

Det började på fredagen att vi checkade in på hotellet vid Odenplan, super fint, mysigt, modernt och trevlig personal. Frukosten var jätte bra, mycket att välja på. Sängarna sov man bra i. Hotellet hette Best Western Plus Time Hotel, det kan jag varmt rekommendera om ni gör besök i Stockholm. 

Fredagkväll kom en taxi och hämtade oss, taxi 020, de som körde oss dessa resor under helgen var trevliga, så de kändes skönt. 
Vi kom till Österlångatan 17, personalen där var fantastiska....blev så bra mottagna. De hade reserverat en soffa till oss, vi fick välja en välkomstdrink, den var annorlunda och jätte god. Därefter gick vi till vinkällaren, fick champagne och charktallrik. Super mysigt ställe och det kändes lyxigt att få bli omhändertagen. Hon som jobbade där var kunnig och pratade med oss om de som fanns att välja på. Dit kommer vi gå igen bestämde vi när vi var där. Efter det gick vi till restaurang Le Rouge.... Super mysigt med en varmt ton som går i rött i hela restaurangen. Det ligger på samma ställe, så vi gick bara några meter. Servitören där var även han jätte trevlig. Vi fick välja 3 rätter, med dryck till men orkade inte efterrätten. Jätte god mat, vi mådde fantastiskt bra denna kväll. Vi bestämde då att det blev "våran" restaurang. Vi kände oss som VIP gäster och blev väl omhändertagna med jätte god mat och dryck. Denna kväll kunde inte bli bättre. Så kan varmt rekommendera denna restaurang om ni gör besök i gamla stan. 

Sov en natt på hotellet, åt frukost och gick på stan en stund och tittade lite i affärer och fikade. Kl.15 fick vi taxi till Yasuragi, då med 020, lite längre resa och trevlig chaufför. 
 
Jag såg verkligen fram emot att få åka dit, ta hand om sig själv och sin kropp....att bara vara! Vi fick ett mysigt rum med lite nyttigt godis på sängen. Vi gick på en introduktionskurs först när vi kom så vi visste hur vi skulle göra där. Man hade ingen mobil och det var tyst överallt. Jätte skönt. Sen gick vi och badade direkt innan middagen där. God mat till middagen, även tyst där, skönt att få lugn och ro, sen gick vi och badade igen, bassängerna var öppna till kl.23. Det fanns många olika bassänger att välja på, kallt, varmt, bubblor, även olika bastu, gillade den när man skulle smörja in sig med salt...som en peeling.  På kvällen var det mörkt ute så vi satt ute i bassänger och tog det lugnt. Vi gick och la oss efter det, rummet kändes lyxigt och modernt även badrummet. Vi fick utsikt mot vattnet. Sov jätte bra där. Frukosten var mycket att välja på, så kändes som en hotellfrukost. Vi var mätta och belåtna och gick och vilade på rummet ett tag. Därefter provade vi chigong, vädret var fint så vi var en grupp som stod ute i naturen och gjorde detta. Väldigt häftigt och skönt för kroppen, man fick lite tips på hur man ska göra för att kroppen ska må bättre. Jag har mycket tunga lyft nu men en dotter som inte kan gå. Så denna kan jag rekommendera även att gå på om ni är där. En efter det badade vi igen och checkade ut. Yasuragi ett mysigt, fint och tyst ställe där man tar hand om sin kropp och själ! Här fick jag lite ny energi tills det var dags att åka hem igen till vardagen. 

Min dotter då som har denna sjukdom heter Freja, så jag döpte nallen på Nalles resa till Freja, blev då Freja Nallesson. Det var ju pga henne jag och min vän fick denna helg ihop. Jag har flera vänner såklart, men den jag tyckte var vid mest behov av en lyx, välmående helg var en av mina bästa vänner som även hon har en dotter med en sjukdom. Det är så mycket planering och jobb med handikappade barn, att få komma iväg på något sånt här var väldigt behövligt och mysigt. Vi båda uppskattade allt denna helg, vi pratar om den fortfarande och kommer bli ett fint minne för oss.  Hon tackar mig ofta att hon blev så glad att hon blev just vald av mig att få följa med. När man gör såna här saker vill man ha en vän som man kan prata med om allt och även ha roligt ihop. 
Mer om Freja är att hon inte kan prata, utan tar bilder som visar vad hon ska göra. Hon kan inte gå, hennes underkropp är förlamad men kan använda sin överkropp bra. Så hon åker rullstol själv. Men hon kan inte gå så det blir lyft för oss som tar hand om henne till alla hjälpmedel. Det blir som att ta hand om en bebis trots hon är 13 år. Väldigt påfrestande men eftersom det finns kärlek så blir det lättare. Jag försöker vara en så bra mamma jag kan, kan jag inte allt så har jag bra assistenter. Freja har en lillasyster nu som snart fyller 4 år, hon är frisk. Det är jag glad över. De har glädje av varandra nu. 
Denna helg då jag fick vara själv och borta från barnen så var Freja på sitt "kortis" ett avlastningsställe för mig att få vila som mamma. Lillasystern var hos mina föräldrar. 
Så avslutningsvis vill jag tacka Nalles resa för denna helg, att jag fick bli vald. Att ni som har ansvaret för organisationen är så super trevliga och hjälpsamma. Att få bli omhändertagen kändes nästan som att man var en prinsessa för en helg med lite lyx....
Tack även då till Hotellet Best Western Plus Time Hotel, 020Sverige taxi, restaurang Österlånggatan och Yasuragi. 
Denna helg var fantastisk och kommer aldrig glömma den. 
Tack Sara, Mamma till Freja

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter